Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El Govern prepara un decret per evitar que la llei del sòl estatal prevalgui per sobre de la catalana

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha explicat que un dels primers projectes que durà a terme el Govern després de les vacances d’estiu serà la d’impulsar un instrument legislatiu per evitar que la llei del sòl estatal prevalgui per sobre de la catalana. Segons ha dit Nadal, la intenció del Govern és aprovar un decret legislatiu o un decret llei –que no han de passar pel tràmit parlamentari- i així ‘de forma urgent’ fer prevaldre les competències exclusives que la Generalitat té en matèria urbanística.

Redacció
Redacció 27/08/2007

Nadal ha puntualitzat que en cap moment hi ha una invasió de competències per part de la llei estatal però sí ha dit que, al tractar-se d’una llei bàsica, hi ha temes en què la llei catalana no és ‘del tot aplicable’. ‘Hi ha un forat legislatiu alhora d’adaptar la norma espanyola a la catalana’, ha explicat Nadal.

‘Es tracta d’adaptar la llei espanyola a través d’un decret fet pel Govern que ajudi a harmonitzar les dues lleis’, ha manifestat el conseller qui ha donat importància a què sigui la Generalitat qui vulgui fer aquest tràmit legislatiu ‘per deixar clar que volem que prevalguin les competències exclusives de Catalunya en matèria d’urbanisme’.

Tornada a la feina

Altres projectes del departament que Nadal vol posar sobre la taula el mes de setembre són la continuïtat de les obres de l’aeroport d’Alguaire (Segrià) –que es van iniciar fa uns deu dies-; la licitació de les obres de la prolongació dels Ferrocarrils de la Generalitat fins a Sabadell –per valor de més de 300 MEUR- i la possibilitat de deixar un ramal per connectar Sabadell amb Granollers.

A les comarques de Girona, el DPTOP vol licitar a finals d’any el tram de Verges (Baix Empordà) a Vilamacolum (Alt Empordà) de la C-252 de Corçà (Baix Empordà) a Figueres. Nadal ha explicat que aquesta carretera està començada pels dos extrems però que ara falta el tram central que es farà sencer a excepció del seu pas per Verges, ja que no han acordat amb l’ajuntament per on ha de passar la variant. Aquestes obres Nadal les emmarca en els treballs per millorar l’accés a la Costa Brava.

Nadal també ha reiterat el compromís que el 31 de desembre estaran acabades les obres de la C-31 entre Mont-ras (Baix Empordà) i Palamós (Baix Empordà).