Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Govern decreta dia de dol oficial per l’accident de tren a Castelldefels

El Govern ha declarat aquest dijous dia de dol oficial a Catalunya per l’accident de tren a Castelldefels (Baix Llobregat) que ha provocat 12 víctimes mortals i 14 ferits, 3 dels quals greus. Així ho ha comunicat el president de la Generalitat, José Montilla, que s’ha desplaçat a Castelldefels juntament amb altres autoritats. El president ha recordat que les víctimes, majoritàriament joves, han creuat la via sense usar el pas soterrani que, segons sembla, estava col·lapsat per la gentada. Així mateix Montilla ha remarcat que l’estació havia estat totalment remodelada recentment, així com que disposa ‘de totes les mesures de seguretat’. D’altra banda, ha subratllat que els serveis d’emergències han actuat de forma ‘rapidíssima’.

Redacció
Redacció 24/06/2010

L’últim balanç de l’atropellament d’aquest dijous a la matinada a l’estació de Castelldefels platja, al Baix Llobregat, és de 12 morts i 14 ferits, 3 dels quals es troben en estat crític, segons Protecció Civil. Així mateix, Protecció Civil manté activada la fase d’emergència 1 del pla d’actuació del Procicat per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril. D’altra banda, al matí l’Institut de Medicina Legal i la policia científica dels Mossos d’Esquadra continuaven les tasques d’identificació de les víctimes mortals. Segons ha informat Adif, l’accident s’hauria produït quan un Euromed, que feia Alacant-Barcelona, hauria atropellat una trentena de persones que estaven creuant a peu la via.

L’atropellament múltiple ha provocat 12 víctimes mortals i 14 ferits de diversa consideració, 4 dels quals ja han estat donats d’alta. Els 4 ferits donats d’alta són 1 de l’hospital de Viladecans, 2 de l’hospital Clínic de Barcelona i 1 de l’hospital general de l’Hospitalet.

Els 10 ferits que queden hospitalitzats 2 es troben a l’hospital de Bellvitge, 1 al Clínic de Barcelona, 1 al Moisès Broggi de Sant Joan Despí, 1 a Vall d’Hebron, 1 a Mútua de Terrassa, 2 a Sant Boi, 2 a Sant Joan de Déu.

Així mateix, el centre cívic Frederic Mompou, a la plaça Joan XXIII de Castelldefels, continua habilitat per acollir els familiars de les víctimes.

Segons ha informat Adif, l’accident s’hauria produït quan un tren Euromed, que feia el trajecte Alacant-Barcelona, hauria atropellat una trentena de persones que estaven creuant a peu la via, després de baixar d’un tren de rodalies que tenia parada en aquesta estació.