Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El Govern Balear assumirà el cost de les carreteres del nou conveni que corresponia pagar als Consells

El president del Govern, Francesc Antich, va anunciar que l’Executiu assumirà el cost de la construcció de les noves carreteres del nou conveni que corresponia pagar als quatre Consells Insulars i que ascendeix a la quantitat global de 317,65 milions d’euros. Així, l’Executiu transferirà en els pròxims deu anys un total de 254,45 milions d’euros al Consell de Mallorca, 29,5 milions d’euros al de Menorca, 23,9 milions al d’Eivissa i 9,8 milions al de Formentera. el Govern també aportarà en el pròxim mes de gener un total de 25 milions d’euros al Consell de Mallorca.

Redacció
Redacció 29/10/2007

El president del Govern, Francesc Antich, va anunciar que l’Executiu assumirà el cost de les carreteres del nou conveni que corresponia pagar als quatre Consells Insulars i que ascendeix a la quantitat global de 317,65 milions d’euros, de manera que els Pressupostos de la Comunitat de 2008 contemplaran una partida de 25 milions d’euros per a Mallorca i de 2,95 milions per a Menorca. Així, l’Executiu transferirà en els pròxims deu anys un total de 254,45 milions d’euros al Consell de Mallorca, 29,5 milions d’euros al de Menorca, 23,9 milions al d’Eivissa i 9,8 milions al de Formentera.

Respecte als Consells d’Eivissa i Formentera, el Govern està pendent que el Ministeri de Foment subscrigui els convenis de carreteres amb aquestes institucions insulars, atès que la seva rúbrica es va haver d’ajornar degut al fet que l’Executiu central només havia aprovat un únic conveni per a les dues illes.

En una roda de premsa, Antich i la presidenta del Consell de Mallorca van informar de l’acord subscrit entre ambdues institucions, mitjançant el qual, l’Executiu es compromet a assumir el cost de les noves carreteres que, en principi, havia de ser sufragat per l’administració insular, d’acord al conveni signat el passat 28 de setembre amb la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. Així mateix, van avançar que el Govern també aportarà en el pròxim mes de gener un total de 25 milions d’euros al Consell de Mallorca, amb la finalitat de que pugui cobrir el deute històric corresponent a la transferència de les competències en matèria de Benestar Social.