Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El Govern aprova l’avantprojecte de la llei que regula la figura del vicepresident

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts l’avantprojecte de llei del president o presidenta de la Generalitat i del Govern. Una llei que regula la figura del vicepresident, a qui atribueix les mateixes funcions que a un conseller primer. La nova normativa estableix que no hi pot haver més d’un vicepresident ni més d’un conseller primer. A més, s’obre la porta a la figura dels viceconsellers. La nova llei derogarà bona part de la llei del Govern del 1982 i tota la llei de creació del conseller primer aprovada la passada legislatura. En la reunió del Consell Executiu també s’ha fet balanç del primer any del Govern d’Entesa.

Redacció
Redacció 27/11/2007

En la reunió del president i els consellers també s’ha fet referència a aquest primer any de treball conjunt, un dia després que el president, José Montilla, fes el seu discurs al Palau de la Generalitat, on va avisar que arribaria fins on calgui per defensar l’Estatut, que aquest és un Govern de màxims i que està unit.

L’avantprojecte de llei estableix que el vicepresident té les funcions pròpies corresponents a la direcció del departament de què és titular, a més d’aquelles que la mateixa llei estableix com a funcions pròpies del conseller primer, que són convocar i presidir el Consell Tècnic, organisme que agrupa els secretaris generals dels departaments i decideixen l’ordre del dia dels Consells de Govern; coordinar i supervisar l’activitat de les delegacions territorials del Govern; exercir la suplència i la substitució del president de la Generalitat; rebre de la secretaria del Govern la informació dels projectes de decret dels departaments abans de la seva incorporació a l’ordre del dia del Consell Tècnic, i les altres funcions administratives i executives que li assignen les lleis.