Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El Gobierno desplega l’estratègia de silenciar Catalunya al món

Redacció | El Gobierno vol controlar el missatge sobre Catalunya que envia el president de la Generalitat, Quim Torra, als països on viatja, i més, després de l'incident a Washington amb l'ambaixador espanyol Pedro Moronés. Per això, el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, va donar instruccions a la diplomàcia espanyola perquè silenciïn Catalunya al món. I ara, ha demanat a l'ambaixador de Londres i al cònsol d'Edimburg que “vigilin” Torra durant la seva visita a Escòcia.

Redacció
Redacció 11/07/2018
Segons publica El Confidencial Digital, el ministre d'Exteriors hauria ordenat als diplomàtics espanyols al Regne Unit que responguin al president de la Generalitat “si s'excedeix en les seves crítiques contra el sistema democràtic espanyol” durant la seva visita a Escòcia. 
 
Torra va arribar aquest dimarts a la capital escocesa i té previst reunir-se amb la primera ministra, Nicola Strugeon i amb la consellera del govern de Puigdemont, Clara Ponsatí a la Universitat de Saint Andrews. 

 
De moment, Torra només té previst una roda de premsa a Edimburg després de a trobada amb Sturgeon però el Gobierno no descarta que parli a la Universitat de Saint Andrews, on és professora Ponsatí. 
 
Sigui com sigui, els dos ambaixadors estan preparats per rebatre les paraules de Torra. Això sí, si els donen el torn de paraula i no els passa com al cònsol espanyol a Stuttgard, Carlos Medina, que va intentar interrompre el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, quan parlava de la situació política de Catalunya a la reunió dels Quatre Motors per a Europa i el moderador no li va donar la paraula.