Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

El Front Polisario agraeix a l’ONU el rebuig a la proposta d’autonomia marroquina

|

- Publicitat -

Ahmed Bukhari, representant del Front Polisario davant de l’ONU, ha afirmat en declaracions a Europa Press que els independentistes de l’antiga colònia espanyola consideren que l’informe de Ban i la imminent resolució del Consell de Seguretat “confirmen el fracàs del projecte d’autonomia marroquina”. “Espero que els governants marroquins s’adonin de la inutilitat dels seus intents” d’annexionar el territori del Sàhara Occidental, ha prosseguit Bukhari.

Publicitat

Després de la presentació de dues propostes pel Sàhara, una marroquina i una del Front Polisario i l’actual rebuig de l’ONU a la proposta autonomista del Marroc, per al Polisario, “no hi ha cap altra sortida” que la basada en el dret d’autodeterminació del poble sahrauí i en aquest marc sustenten la negociació directa amb les autoritats marroquines, tot i que sempre sota l’auspici de l’ONU.

“Estem molt satisfets que l’ONU es mantingui fidel a la defensa dels drets del poble sahrauí en un context de descolonització”, ha afirmat Bukhari.

El representant del Polisario davant de l’ONU també ha recordat a les autoritats marroquines que la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) no descarta, una vegada obtinguda la independència, “mantenir una relació privilegiada de col·laboració en els àmbits econòmic i de seguretat”. Aquesta oferta “no ha de ser menyspreada a la lleugera pels governants marroquins”, ha conclòs Bukhari.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió