Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El Festour 2007 es tanca a Santa Perpètua de Mogoda amb més de 5.000 espectadors

Més de 5.000 persones han assistit aquest cap de setmana al darrer concert del Festour 2007, el primer festival itinerant de Catalunya. Obrint Pas, Sota Zero, No Badis, Plou com Mai, l’Home Invisible i Pell de Serp, han estat alguns dels grups que han actuat entre les deu de la nit de dissabte i fins les 7 del matí de diumenge al Parc de la Riera de Santa Perpètua de la Mogoda.

Redacció
Redacció 03/09/2007

El grup d’ska-rock’ Obrint Pas ha apadrinat aquesta segona edició del Festour com a formació més important en l’escena actual de la música en català. Els de Benimaclet porten ja 100 actuacions arreu del món en els darrers quatre anys i un directe contundent. L’espectacle va ser tot un èxit de públic, que va gaudir també d’estils diversos com la ‘rumba-fusió’ de Sota Zero, el ‘funky’ de No Badis!!, el ‘pop-rock’ de Plou com Mai o el rock genuí dels Home Invisible i els Pell de Serp.

L’organització fa un balanç molt positiu de l’edició d’enguany, marcat pels directes impactants, la diversitat d’estils i uns mitjans tècnics extraordinaris, amb 40.000 watts de so, il·luminació robòtica i una pantalla gegant que projectava imatges.

De cara a l’edició 2008, Tercera Via, organitzadora de l’esdeveniment musical, pensa ja en incrementar el nombre de concerts així com en ampliar el cartell de grups, per tal d’enriquir encara més la diversitat d’estils. El Festour és un festival itinerant de música jove catalana que té com a objectiu ‘portar arreu un espectacle de qualitat amb noves propostes musicals’ i un nou concepte d’organització.

Tercera Via afegeix que és un esdeveniment musical ‘totalment en català’ que cerca la ‘implicació i la participació activa’ tant del jovent i els grups musicals de cada població i comarca, com de les entitats culturals dels pobles d’acollida. El Festour va celebrar la seva primera edició al 2006 a Santa Coloma de Farners i ja va comptar en la seva estrena amb 10.000 espectadors, que van omplir el Parc de Sant Salvador del municipi la comarca de la Selva.