Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El Festival de sa Marjal es converteix en la veu contra la privatització de la costa

Els 1.000 euros de primer premi del Festival de la Cançó de sa Marjal  se l’endugué el grup ‘Les joves de Portocolom Llunàtiques’. La cançó que van interpretar tenia una divertida tornada: ‘A sa Marjal a nedar/ a sa Marjal amb les ones,/ volen volen papallones/ a sa Marjal a nedar.Mira per aquí, que està barrat,/ mira per allà, que està tancat,/ mira per aquí, que està filferrat,/ mira per allà que diu privat’. Entre els assistents a l’acte cal assenyalar la presència del diputat al Parlament espanyol per Esquerra, Joan Puig; el conseller insular d’Interior, Joan Lladó; el secretari general del PSM, Biel Barceló; la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Son Servera, Conxi Peña, com també el representant del Lobby per la Independència Jaume Sastre.

Redacció
Redacció 17/09/2007

directe!cat es va interessar de seguida per aquest original Festival de sa Marjal en contra de l’especulació urbanística. Avui ja us podem explicar que persones d’arreu de l’Illa s’acostaren fins a la platja de sa Marjal, per participar i cridar tots junts que la «costa és de tots». Aquest va ser el crit unànime.

Després de les actuacions i mentre s’esperava el veredicte del jurat per esbrinar el guanyador, el dirigent del Lobby per la Independència Josep Palou recordà que fa tot just un any «ens reunírem aquí mateix per reclamar a l’Administració espanyola el compliment de la Llei de costes per part de Pedro J. Ramírez. Palou també assenyalà que per ‘guanyar aquesta guerra és imprescindible que els nostres polítics no ens decebin, que tinguin paraula i compleixin allò que ens van prometre’.

Entre els assistents a l’acte cal assenyalar la presència del diputat al Parlament espanyol per Esquerra, Joan Puig; el conseller insular d’Interior, Joan Lladó; el secretari general del PSM, Biel Barceló; la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Son Servera, Conxi Peña, com també el representant del Lobby per la Independència Jaume Sastre i altres representants de les associacions i entitats que li han donat suport.Després del manifest reivindicatiu que demanava el compliment de la Llei de costes de 1988, la seva negativa a la privatització de la zona pública maritimo-terrestre i al tancament de camins públics a l’interior de l’Illa, arribava el moment més esperat. S’havia d’aclarir qui s’emportava els mil euros del primer premi, el banyador del segon premi i l’exemplar d’El Jueves i una abraçada com a tercer guardó.

Els 1.000 euros de primer premi del Festival de la Cançó de sa Marjal  se l’endugué el grup ‘Les joves de Portocolom Llunàtiques’. El segon premi va ser per a dues jovenetes de Binissalem que interpretaren una versió molt particular de la cançó popular, Jo i un pastor. El tercer guardó fou per a una peculiar jota. Fou la interpretació més còmica i divertida de l’horabaixa, Es fenoll marí, una divertida lletra sobre un ‘campesino’ que cercava fonoll marí i sal de cocó.

Durant tot l’acte un mínim de cinc policies de paisà van seguir tot el festival, a l’igual que els fotògrafs i periodistes de “El Mundo” Igualment tant per anar com per sortir molts dels cotxes dels assistents varen ser escorcollats per la Guàrdia Civil.