Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

El festival de cinema asiàtic arriba a la novena edició

|

- Publicitat -

El festival incorpora aquest any dos nous espais, l’Espai Cultural Caja Madrid i l’Espai Movistar, que se sumen als que fins ara disposava aquest certamen internacional, les dues sales del Cinema Aribau Club i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Publicitat

Aquesta selecció d’una cinquantena de films asiàtics estaran repartits en els apartats Secció Oficial, amb onze pel·lícules de Corea, el Japó, Indonèsia, la Xina, Hong Kong i Malàisia; Asian Selection, el millor de la producció asiàtica vista en altres certàmens; País Convidat, amb una desena de pel·lícules xineses de les últimes dues dècades; D-Cinema, destinada al cinema en format digital; Sessions Especials, i Espai Anime, amb curts d’animació japonesos.

El Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona s’inaugurarà demà amb Desert Dream (Hyzgar), que presentarà el seu director, el xinès Zhang Lu, que va ser el guanyador del Durián d’Or l’any passat amb Grain in Ear.

En la Secció Oficial, en què competiran onze pel·lícules pel Durián d’Or, hi figuren films com el coreà Family ties, de Kim-Tae Yong, la japonesa Life can be so wonderful, la indonèsia Opera Jawa, o la xinesa Summer palace, que aborda la repressió a la plaça de Tiananmen el 1989.

El jurat d’aquesta Secció Oficial està format per l’actor Eduard Fernández, l’actriu Carol López, el cineasta xinès Zhang Lu, l’actriu Vicenta Ndongo i el periodista Jasper Sharp.

La secció Asian Selection presenta 10 pel·lícules amb el millor dels diferents festivals internacionals i té les noves obres de Jia Zhangke, Djamshed Usmonov, Apichatpong Weerasethakul i Ryuichi Hiroki.

Com a país convidat d’aquesta edició del Festival de Cinema Asiàtic, la Xina projectarà una desena de pel·lícules, entre les quals estan El rey de las máscaras, de Wu Tianming, Sorgo rojo, de Zhang Yimou, o Suzhou river, de Lou Ye.

La clausura del Festival de Cinema Asiàtic es portarà a terme el 6 de maig a l’Espai Movistar de Barcelona amb la projecció de Don, la nova sensació del cinema de Bollywood, un espectacle que combina acció, comèdia i música protagonitzada per la gran estrella del cinema indi Shahrukh Khan.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió