Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

El ‘Diari de Barcelona’ podria renéixer com un gratuït en català

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Jordi Portabella, ha proposat avui un concurs públic per recuperar la capçalera de l’històric ‘Diari de Barcelona’ i adjudicar-lo amb la finalitat que una empresa el converteixi en el primer diari gratuït en català.

Redacció 24/04/2007

El també tinent d’alcalde ha demanat així que l’Ajuntament cedeixi “de manera gratuïta” la capçalera, que li pertany actualment. “Llavors, tindrem una normalització de la nostra llengua: que també hi hagi un diari gratuït en català”. Hem de recordar que els gratuïts que existeixen a l’actualitat presenten una versió en castellà amb només alguns articles puntuals en català, suposem que per tal d’aconseguir les subvencions corresponents de la Generalitat de Catalunya.

El Diari de Barcelona va ser el més antic dels diaris catalans, i va començar a imprimir-se l’1 d’octubre de 1792. Durant dècades fou el diari més antic de la premsa europea en funcionament, fins a la seva desaparició dels quioscos a mitjans dels anys 90. A l’actualitat i després d’un període online sense massa audiència, el Diari de Barcelona és un web multimèdia que desenvolupa Barcelona Televisió.

La possible resurrecció del Diari de Barcelona l’ha proposada Portabella durant la recepció de la diada de Sant Jordi del president de la Generalitat, José Montilla, al Palau de Pedralbes de Barcelona.