Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El Dalai Lama inaugurarà la nova seu de la Casa del Tíbet a Barcelona

El XIV Dalai Lama inaugurarà el pròxim mes la nova seu de la Fundació Casa del Tibet de Barcelona, en una visita que farà a la capital catalana deu anys després de la última els dies 9, 10 i 11 de setembre. La Fundació està organitzant la programació de la visita, que comptarà amb una conferència oberta a tothom perquè el seu missatge de pau arribi al major nombre de persones possible. La visita del Dalai Lama, perseguit per les autoritats xineses arran de les reivindicacions independentistes del Tibet, tindrà un elevat component simbòlic, ja que coincidirà amb la diada nacional de Catalunya l’11 de setembre, de manera que el Dalai Lama podrà unir-se als actes reivindicatius per la llibertat dels Països Catalans, tristament agermanats en l’opressió amb els tibetans.

Redacció
Redacció 23/08/2007

L’activitat més destacada és la conferència del líder espiritual del poble tibetà, el Dalai Lama, titulada ‘L’Art de la Felicitat, que serà dilluns 10 de setembre a les tres del migdia al Palau Sant Jordi de Barcelona. Es tracta d’un esdeveniment obert a tothom però amb una entrada de vint euros per persona.

El mateix dia també s’oferirà ‘El Cant del Lama’, un concert ofert pel Lama Gyurme i Jean-Philippe Rikyel a l’Església de Santa Maria del Pi de Barcelona a dos quarts de nou del vespre. El concert consisteix en la interpretació de mantres i cants sagrats budistes per part del Lama Gyurme, amb l’acompanyament als teclats de Jean Philippe Rykiel.