Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El Dalai Lama elogia el Govern de Catalunya per aplicar un model laic

El XIV Dalai Lama, de 72 anys, i premi Nobel de la Pau, ha reconegut que les realitats catalana i europea són molt diferents de la tibetana, però n’ha mostrat un “gran respecte”, ha dit Carod, ja que, en el fons, “hi ha un element clau” que comparteixen tots els pobles del món, que és el de “voler viure en pau i llibertat”. El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha anunciat durant la reunió al mestre espiritual tibetà sobre que la diversitat religiosa de Catalunya, quan li ha preguntat quines religions eren les majoritàries. El tibetà s’ha interessat especialment pels canvis demogràfics i per l’augment de la immigració.

Redacció
Redacció 10/09/2007

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha rebut en un acte oficial aquest dilluns al matí a Sa Santedat Dalai Lama, Tenzin Gyatso, al Palau de Pedralbes. Durant la seva reunió, que ha durat uns quaranta minuts, han parlat bàsicament sobre la situació política i religiosa de Catalunya, segons ha detallat Carod posteriorment en una roda de premsa, ja que el líder espiritual tibetà n’estava molt interessat. Gyatso ha elogiat que el Govern de Catalunya apliqui un model laic, ha explicat el vicepresident, ja que això significa tenir un “enorme respecte per la diversitat religiosa i per trobar els punts positius de les diferents confessions, més que no pas elements de confrontació, separació, violència o hostilitat”, ha dit.

Abans de la reunió, en la recepció als jardins exteriors del Palau, Carod-Rovira ha saludat el Dalai Lama amb un “benvingut a Catalunya” en tibetà, mentre que el tibetà li ha obsequiat amb una “kadha” que han intercanviat, és a dir, un mocador blanc que simbolitza la pau i l’amistat. “El seu intercanvi significa que dones el mateix que reps, i que reps el mateix que dones”, ha explicat després Carod, que ja coneixia aquest hàbit tradicional tibetà.

Carod-Rovira ha qualificat la reunió de ‘molt cordial, cortesa i educada’, i ha destacat que hi ha hagut una ‘cordialitat personal molt notable’. Després de la reunió amb el Govern, Sa Santedat s’ha traslladat al Parlament de Catalunya per reunir-se amb el seu president, Ernest Benach.