Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El comissari europeu d’Indústria també vol el Corredor Mediterrani

El comissari europeu d’Indústria i vicepresident de la Comissió Europea (CE), l’italià Antonio Tajani, continua sent un ferm partidari de la unió del País Valencià i Catalunya amb Europa via […]

Redacció
Redacció 20/05/2010

El comissari europeu d’Indústria i vicepresident de la Comissió Europea (CE), l’italià Antonio Tajani, continua sent un ferm partidari de la unió del País Valencià i Catalunya amb Europa via ferrocarril, l’anomenat Corredor Mediterrani. Així ja ho va deixar clar en més d’una ocasió quan era comissari de Transports i ahir li ho va tornar a comentar, privadament, a l’eurodiputat Oriol Junqueras.

Ambdós van mantenir a Estrasburg una conversa informal sobre el tema, durant la qual Junqueras el va posar al corrent del multitudinari acte pro-Corredor Mediterrani organitzat per l’Institut Ignasi Villalonga (IIVEE) a València el 7 de maig, on hi van ser presents els principals representants del teixit empresarial dels Països Catalans. Tajani, al seu torn, li va reiterar el seu compromís amb aquesta infraestructura, que també considera clau per al futur d’Europa, alhora que es va comprometre a posicionar-s’hi a favor i públicament més sovint.

Tajani, fundador de Forza Italia, creu que el Corredor Mediterrani serà positiu per al conjunt d’Europa perquè, d’una banda, tant connectarà el nord del continent amb la península ibèrica i el Marroc, com també servirà per connectar el nord d’Europa amb Itàlia a través del ramal Lió-Torí-Milà.