Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

El cinema en català no arriba a Andorra

|

- Publicitat -

El Govern d’Andorra explica que és molt complicat que arribin DVD en català al principat ja que suposa una inversió molt gran. El director de Política Lingüística, Jordi Gallardo, assegura que fer arribar al Principat una còpia d’estrena en català requeriria una gran inversió que ho fa ara per ara pràcticament inviable. Les declaracions s’emmarquen en els dies anteriors a la segona edició del cicle de cinema en català per a infants (CINC), que seguirà essent gratuït i que es farà tots els caps de setmana a partir del 5 de maig i fins al 3 de juny. El cicle dóna el tret de sortida amb la projecció de la pel·lícula Col·legues al bosc. S’espera que enguany tingui igual o major èxit que el passat, on van assistir a les projeccions un total de 2.630 persones.

Publicitat

Gallardo explicà que el govern andorrà s’ha informat i està treballant per fer possible que les estrenes i els DVD puguin tenir l’opció de català en els cines i les botigues d’Andorra. Però també ha afirmat que “quan es fan còpies de pel·lícules en català van per al territori de parla catalana, més concretament per a Catalunya, i seria molt dificultós aconseguir una còpia addicional per a Andorra, ja que implicaria un cost molt gran”. 

Un possible acord entre les generalitats de Catalunya i del Principat d’Andorra no es molt factible, ja que “implicaria que la pel·lícula arribés amb retard a la cartellera”, va explicar el director de Política Lingüística. Ara bé, en aquest sentit, va continuar afirmant que “això no ens ha de frenar”, però va insistir que “realment disposar de pel·lícules doblades en català té la seva dificultat”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió