Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El Cercle d’Estudis Sobiranistes es reuneix amb Maragall i qualifica la trobada “d’encoratjadora”

Els promotors del Cercle d’Estudis Sobiranistes, amb Alfons López Tena i Hèctor López Bofill al capdavant, s’han reunit aquest dijous amb l’expresident de la Generalitat Pasqual Maragall per presentar-li el seu projecte. Segons un comunicat, Maragall ha donat la benvinguda al projecte i els ha desitjat ‘molta sort’ als promotors, alhora que s’ha interessat per la possibilitat que el Parlament reguli la convocatòria de consultes populars a través d’una llei pròpia. Aquest és el primer projecte que està portant a terme aquest col·lectiu Els promotors del Cercle han qualificat ‘d’encoratjadora’ aquesta trobada.

Redacció
Redacció 19/10/2007

A la reunió amb Maragall també hi ha assistit el director del Cercle, Roger Albinyana, i un dels seus col·laboradors, Albert Royo, exsecretari d’Afers Exteriors del Govern. Maragall també ha conegut la llista de persones que donen suport al projecte i hi col·laboren. El Cercle es va constituir en fundació fa just una setmana.

L’expresident també s’ha interessat pels contactes i les relacions a nivell europeu que pugui mantenir el Cercle d’Estudis Sobiranistes. En aquest sentit, han parlat sobre els casos d’Escòcia, Flandes i Gibraltar.

Els promotors del Cercle li han explicat les dues línies amb les que estan treballant. D’una banda, l’anàlisi de les oportunitats perdudes per Catalunya pel fet de no ser estat. De l’altra, el plantejament de la independència de la nació com un projecte real i les repercussions que això tindria en temes com la UE.