Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

El canvi climàtic afectarà els sectors turístics més importants de Catalunya

El canvi climàtic ens podria tocar la butxaca. Segons un estudi elaborat per ESADE, el canvi climàtic suposarà una reducció de les zones d’esquí i platja, mentre que la manca d’aigua serà el principal problema del sector del golf. La consciència col·lectiva per intentar pal·liar els efectes de l’home al planeta, fins ara blau, seran bàsics per combatre el canvi climàtic.

Redacció 23/05/2007

El canvi climàtic és una problemàtica a nivell planetari que, a unes velocitats cada cop més vertiginoses, està augmentant la temperatura del planeta Terra. El problema afecta a nivell mundial i ens incumbeix a tots. Afortunadament, cada cop més els mitjans i l’opinió pública es van conscienciant del perill i l’alarma que suposa el canvi climàtic. El granet de sorra que podem aportar cada un de nosaltres pot esdevenir bàsic.

Ara, un estudi ens explica més perills sobre el canvi climàtic. Aquests, a més, ens toquen de ben a prop i a molts catalans els afectarà directament també a la butxaca.

L’estudi “Creixement turístic responsable i el canvi climàtic”, elaborat per ESADE, indica que el canvi climàtic suposarà una reducció de les zones d’esquí i platja, mentre que la manca d’aigua serà el principal problema del sector del golf. En l’estudi hi han participat un total de 70 experts europeus en planificació turística, la majoria dels quals opina que el canvi climàtic ja ha començat i més de dos terços contempla un escenari de confusió i incertesa respecte a l’evolució d’aquest fenomen en els pròxims anys.