Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Educació té més de 44.000 docents per cobrir baixes el curs vinent

Un total de 10.567 docents s’han incorporat aquest estiu a la borsa de treball de professorat interí del Departament d’Educació, dels quals 3.790 són mestres de primària, i 6.777 professors de secundària. Aquestes incorporacions se sumen als 23.318 inscrits que ja hi havia el curs passat a la borsa d’interins i que continuen a les llistes per fer substitucions durant el curs 2007-2008. Si es suma els interins als quals al juliol ja se’ls va assignar destinació per al proper curs, i aquells que consten a la llista per cobrir substitucions a partir del setembre, en conjunt la borsa d’interins compta actualment amb 44.383 docents per cobrir vacants.

Redacció
Redacció 22/08/2007

Segons ha informat el Departament d’Esducació, la borsa d’interins va restar oberta a noves incorporacions entre el 20 de juny i el 18 de juliol. El llistat definitiu de tota la borsa, no només la de les noves incorporacions, es publicarà durant la segona quinzena de l’agost un cop fetes les modificacions derivades de les oposicions que s’han dut a terme aquest estiu.

A més dels docents que s’han inscrit a la borsa de mestres de primària, un total de 2.993 professors que s’han inscrit a la borsa d’educació secundària han explicitat que també impartiran classes d’educació primària si així se’ls requereix. En total hi ha, per tant, 6.783 docents, entre mestres i professors, que han manifestat la seva disponibilitat per cobrir vacants als centres públics d’educació primària de Catalunya.

A l’educació secundària, l’especialitat que ha rebut més inscripcions és la de Psicologia i Pedagogia, amb 1.142, seguida de Geografia i Història amb 1.029, Tecnologia amb 1.064, i Anglès, amb 461 inscrits. Entre el professorat de Formació Professional, les especialitats més demanades han Intervenció Sòciocomunitària amb 1.399 inscripcions, seguida de Formació i orientació laboral amb 1.236, Administració d’empreses amb 400, Organització i gestió comercial amb 361, i Organització i projectes de sistemes energètics amb 280. El nombre de sol·licituds per especialitats és superior al nombre d’interins que s’hi han apuntat ja que cada docent podia sol•licitar totes aquelles especialitats per a les què té la titulació adient.

D’altra banda, aquest any la convocatòria de la borsa d’interins estableix explícitament que si tot i les xifres, al llarg del curs falten docents d’una especialitat en concret, s’obrirà una convocatòria excepcional específica per a aquella especialitat.

Estabilitat laboral

De tots els interins que hi ha a la borsa, 3.129 compten amb un compromís d’estabilitat. Això vol dir que el Departament d’Educació els garanteix que tindran feina durant tot el curs i que no es quedaran cap dia sense treballar. En aquest grup hi ha docents a qui al juliol ja se’ls ha adjudicat plaça per tot el curs, i també hi ha altres que aniran encadenant substitucions més curtes.

Al curs 2007-2008, tenen compromís d’estabilitat tots aquells docents que el 31 d’agost del 2005 havien estat treballant ja durant tres anys i que han continuat treballant des del curs 2005-2006.