Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Ecologistes de Tarragona denunciaran a Repsol YPF

El grup ecologista Mediterrània-CIE té previst denunciar a l’empresa Repsol YPF davant la Fiscalia de Medi ambient per l’abocament de més de 500 litres de cru de la setmana passada davant el litoral tarragoní. Segons van explicar fonts de Mediterrània-CIE, durant aquests dies no han rebut cap tipus d’informació sobre l’abast dels abocaments de fuel, ni per part de la pròpia empresa, ni per part de l’administració. Per això, van assegurar, s’han vist obligats a presentar aquesta denúncia.

Redacció
Redacció 02/10/2007

Des de l’Àrea de Vigilància i Control de Mediterrània-CIE es va considerar que davant un cas ‘tan alarmant’ no cap quedar-se passius, i es veuen ‘obligats’ a obrir un expedient per a tenir accés a la informació i ‘vigilar que es compleixi la normativa vigent’. A més, l’entitat ecologista va advertir que la presència de taques de fuel en la platja de la Pineda no és més que la ‘punta de l’iceberg’ sobre el veritable abast de l’abocament, que ha pogut arribar a molts punts que es desconeixen perquè no hi ha presència humana, però que afecten de manera molt greu a l’ecosistema.

Davant aquesta situació, Mediterrània-CIE va decidir que denunciarà a Repsol YPF en relació a l’últim episodi d’abocaments de fuel davant la Fiscalia de Medi ambient de Tarragona. L’entitat ja ha presentat altres denúncies davant la Conselleria de Medi ambient, l’Ajuntament de Tarragona i l’Autoritat Portuària de la ciutat. En les seves denúncies, l’entitat ecologista demana que es portin a terme les inspeccions corresponents i s’obrin les diligències oportunes. A més, recorda que la companyia Repsol YPF ha intentant minimitzar l’impacte de l’abocament procedent de les seves instal•lacions davant de les costes de Tarragona i que els incidents provocats per la companyia, ‘des de fa molt es repeteixen amb massa freqüència’. De fet, el del passat dimarts, dia 23, és el tercer incident que registra Repsol YPF en les seves instal•lacions del port en el que va d’any, segons els ecologistes.