Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Ecclestone només durà la Fórmula 1 a València si guanya el PP

|

- Publicitat -

Més d’un es pensarà que hi haurà mascletà abans d’hora en confondre l’estrident espetegar dels motors dels cotxes. I és que a partir del 2008 els carrers de València acolliran un gran premi del campionat del món de Fórmula 1, condicionat això sí a a la victòria del PP a les properes eleccions valencianes. La cursa se celebrarà almenys durant set anys, segons s’ha anunciat avui en un acte celebrat al Palau de les Arts de València.

Publicitat

El recorregut del circuit es fixarà al voltant del port de València, que va ser remodelat aquests últims anys per la celebració de la 32 edició de la Copa Amèrica.
El traçat serà d’uns quatre quilòmetres. Exhibicions com la realitzada per Fernando Alonso a l’hora de presentar el seu McLaren ja van mostrar les possibilitats de realitzar la carrera en aquesta zona.

La taca negativa de la noticia és l’ús electoralista que n’han fet el president de la Generalitat, Francisco Camps, i l’alcaldessa de València, Rita Barberà, que juntament amb el màxim responsable del campionat del Món de Fórmula 1, Bernie Ecclestone, han acudit a l’acte celebrat després de la culminació de les negociacions iniciades fa poc més d’un any. El mateix Ecclestone ha anunciat una estona més tard que l’acord no es signarà fins que no hagin passat les eleccions a Corts Valencianes del proper 27 de maig. I és que només es signarà si guanya Francesc Camps (PP).

Més desapercebut encara ha passat el càlcul sobre el que costarà l’invent als valencians. La Generalitat Valenciana haurà de pagar un cànon de 26 milions d’euros només per organitzar cada gran premi. Xifres de bogeria per una iniciativa que, de moment, només portarà maldecaps als valencians, que veuran tallats carrers i avingudes durant més d’una setmana durant cada gran premi.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió