Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Duran i Lleida reconeix que els crits d’independència van ser majoritaris

El president del Comitè de Govern d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va assegurar que si Catalunya i Espanya ‘s’equivocaran’ si ‘menyspreen’ la manifestació d’aquest dissabte contra la sentència del TC. Després d’haver manifestat la passada setmana que temia perquè la manifestació no es convertís en un ‘aquelarre independentista’, Duran ha reconegut que en la marxa ‘els crits d’”independència”, “Montilla, dimissió”, “volem un president independent”, van ser bàsicament els majoritaris’, i ha assenyalat que en la manifestació es va expressar ‘la voluntat de ser’ del poble català. El líder d’Unió ha tornat a apel·lar a la unitat de les forces polítiques aquesta setmana a Catalunya i a Madrid on tindrà lloc el debat de política general al Congrés dels Diputats. En aquest sentit, ha reclamat que ara Catalunya ha de ser capaç de seguir lluitant pel seu reconeixement com a nació i pel respecte a la llengua i la cultura.

Redacció
Redacció 12/07/2010

En una nova entrada al seu blog, Duran ha restat importància a les escridassades i insults cap als dirigents i ho ha qualificat com una anècdota. El president del Comitè de Govern d’Unió ha destacat que en la manifestació es va expressar ‘la voluntat de ser del poble català, de continuar essent catalans i de ser-ho en plenitud’. Ha reclamat que ara Catalunya ha de ser capaç de seguir lluitant pel seu reconeixement com a nació, pel respecte a la llengua i la cultura, per un finançament just, per les institucions i per tot allò que és la base de la personalitat de Catalunya.

Duran ha apel·lat a la unitat de les forces polítiques aquesta setmana a Catalunya i a Madrid on tindrà lloc el debat de política general al Congrés dels Diputats. Finalment, el president del Comitè de Govern d’Unió ha emplaçat el poble a donar la veu ‘com més aviat millor’ perquè les urnes elegeixin un Govern fort que pugui tornar a fer possible que Catalunya sigui respectada i que torni a defensar la dignitat del poble de Catalunya, ‘que aquest dissabte els manifestants exigien’.