Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Doblement malament

Les obres que han de portar el TGV (també malanomenat AVE) està causant estralls. La batalla de ZP per poder tallar la cinta abans de les eleccions del març està […]

Redacció
Redacció 30/10/2007

Les obres que han de portar el TGV (també malanomenat AVE) està causant estralls. La batalla de ZP per poder tallar la cinta abans de les eleccions del març està provocant reaccions convulses i estrafolàries com la de voler estrenar l’estació del TGV de Barcelona a El Prat. De fet, la situació s’està posant tan tensa, que des d’alguns sectors ja s’està parlant del ’11-M de Zapatero’. En tot cas, el temps -no massa temps- ho dirà!

De moment, els ciutadans són els que estem carregant el mort de la manera més directa. A l’estació de Sants de Barcelona s’ha muntat una multitud de carpes, que semblen tretes de la mateixa Feria de Abril, però que en aquesta ocasió serveixen per cobrir mínimament als milers d’usuaris que cada dia han de fer llargues cues per tal de poder accedir a autobusos farcits de gent, on poder seure és tot un mèrit.

A més a més, i com que ja posats sembla que ja no venia d’aquí, els responsables de tot aquest muntatge han decidit posar uns cartells indicadors al voltant de l’estació, amb la peculiaritat de que aquests cartells es troben únicament en espanyol, tal i com es pot veure en aquesta foto.

imatge

Però aprofitant tot aquest caos, a la mateixa estació de Sants sembla que també s’han volgut apuntar a aquesta moda, i també han decidit de retolar únicament en espanyol.

imatge

No sabem quins criteris segueix aquesta política lingüística, però és evident que el discurs del bilingüisme s’arruïna amb accions tan senzilles com aquestes. Veurem si els votants catalans habituals de Zapatero s’adonen que els mals els patim tots: els que se senten catalans, i els que no. Perquè a ulls de Madrid, tots som catalans!