Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

‘Dissabte no compris res’

El pròxim dissabte, 24 de novembre, se celebra internacionalment el ‘Dia de no comprar res’, com una crida a la moderació i a la reflexió sobre els hàbits de compra. La mateixa celebració té lloc un dia abans als Estats Units. Es tracta d’una proposta feta per diferents col·lectius ecologistes i alternatius, als quals se sumen els Verds-Alternativa Verda, que critiquen ‘la cultura de la compra’ induïda per una ‘maquinària de la propaganda’, que incita a ‘comprar per comprar, que incita a consumir sense miraments i a comprar sense avaluar les conseqüències que el consum té sobre la biosfera, els sistemes naturals i les cultures’.

Redacció
Redacció 23/11/2007

Per això, a finals de novembre, enguany el dia 24 de novembre, justament abans de començar la temporada de Nadal, se celebra el ‘Buy Nothing Day‘ (‘Diada de no comprar res’), ‘una diada per fer una crida a la moderació i a la reflexió pel que fa als hàbits de comprar’.

A diverses ciutats del món i en ocasió d’aquesta diada es fan actes de sensibilització i d’acció per cridar l’atenció de les persones i proposar-los una reflexió ‘a nivell personal, familiar i col·lectiu de quines conseqüències tenen les pràctiques consumistes que es van imposant arreu’.