Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Desenes de milers de turcs canvien les seves vacances per poder votar a les generals del 22 de juliol

Prop de la meitat de les 40.000 famílies turques que ja tenien concertades les seves vacances d’estiu a hotels dels mars Egeu i Mediterrani han canviat les seves reserves per poder votar a les eleccions legislatives anticipades, que se celebraran el pròxim 22 de juliol. Això és complir amb el deure democràtic!

Redacció 09/05/2007

“Platja o eleccions?”, es preguntava aquesta setmana el diari local Vatan. “Sembla que els estiuejants preferiran les urnes (…) Unes 20.000 famílies han canviat les seves reserves per abans o després del 22 de juliol. Els touroperadors accepten les seves demandes sense cap problema”, es responia a continuació.

El Parlament turc va decidir la setmana passada avançar els comicis generals al 22 de juliol, en el marc d’una sèrie de mesures per intentar sortir de la crisi política en què es troba sumit el país a causa de la impossibilitat d’elegir el pròxim president de la República amb l’actual sistema de votacions a la Cambra.

Tot i això, el dia marcat no ha acontentat la majoria dels partits polítics. El governamental Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AKP) havia proposat el 24 de juny o l’1 de juliol, mentre que la principal formació de l’oposició, el socialdemòcrata CHP, advocava pel setembre o octubre. En opinió seva, la major part del seu electorat estaria de vacances “en la seva segona residència” durant el mes de juliol, i per aquesta raó molts optarien per no anar a les urnes i el seu partit sortiria perjudicat de la cita electoral.