Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Desapareix el domini .YU de l’antiga Iugoslàvia

La ICANN, l’organització mundial que s’encarrega de regular els dominis a Internet, ha aprovat la desaparició del domini nacional de l’antiga Iugoslàvia per tal que desapareixin els webs sota domini .YU, quatre anys després de la dissolució del país balcànic. Els dominis actualment sota el .YU hauran de ser reemplaçats per dominis .RS en el cas dels webs serbis i .ME en el cas dels webs de Montenegro. Una mostra més de com l’Internet ha d’adaptar-se a les noves realitats geogràfiques i socials, en aquest cas les d’un Estat fictici que desapareix després de dividir-se en diverses unitats nacionals. Un procés totalment contrari al cas català: Als Balcans primer es dissol el país i després apareixen els dominis de les diverses nacions. A Catalunya, la nació oprimida comença creant el domini i després…

Redacció
Redacció 25/09/2007

La decisió es va prendre en la reunió de la setmana passada, i el consell que regula l’ICANN va manar suprimir, com a molt tard el 30 de setembre del 2009, tots els dominis .YU, que hauran de ser substituïts pels dels dos països sortits de la dissolució de Iugoslàvia.

Cal recordar que el parlament federal iugoslau va dissoldre el país el 2003, creant una federació entre Sèrbia i Montenegro que va acabar dividida després de l’autodeterminació d’aquest últim país, l’any 2006.