Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Bloqueig per pactar una resolució conjunta en resposta al Constitucional

El ple extraodinari sobre la sentència del Tribunal Constitucional (TC) se celebra aquest divendres sense que hi hagi d’entrada un acord unitari sobre la resolució que s’ha de votar al vespre al Parlament. Les posicions es mantenen intactes després que aquest dijous la cimera hagi acabat sense acord i els líders polítics no hagin ni entrat a negociar el contingut de la resolució. El president de CiU, Artur Mas, insisteix que el Govern ha de presentar una proposta i el tripartit l’acusa de tacticisme perquè ‘no és raonable que Mas digui que votarà qualsevol cosa que es presenti. Únicament pensa en posar contra les cordes al PSC amb el PSOE i no ajuda proactivament a aconseguir un acord a quatre bandes’ afirmen des dels partits que donen suport al Govern. Artur Mas, asseguren des de fonts properes al Govern d’Entesa, els ha retret que s’hagi impulsat una comissió d’investigació pel cas Palau amb CiU a l’epicentre de les investigacions. L’altra incògnita és si la unitat del Parlament es podrà traslladar al Congrés en el marc del debat de política general.

Redacció
Redacció 15/07/2010

Les negociacions d’aquest divendres estaran molt pendents del rellotge. Si l’acord no arriba abans de les 14.00 hores, no hi haurà temps de presentar el mateix text com a resolució del debat de política general al Congrés, ja que és l’hora límit de fixada per la cambra baixa espanyola.

Si passa de les dues del migdia, els diversos grups han assegurat que presentaran els seus propis textos i només quedaria la possibilitat d’introduir la resolució per la via d’esmenes abans que es voti el pròxim dimarts 20 de juliol.Els partits que donen suport al Govern arriben al ple extraodinari amb pessimisme després que la cimera de líders polítics hagi acabat aquest dijous sense resultats.

De fet, el líder de CiU, Artur Mas, ha abandonat la trobada després de traslladar als líders del PSC, ERC i ICV-EUiA que no entrarà a negociar fins que hi hagi una proposta de resolució unitària entre els socis del Govern.El tripartit ha interpretat aquest gest de Mas com una maniobra tàctica, han donat per acabada la reunió poc després que el líder de CiU l’hagi abandonat i s’han emplaçat a continuar negociant al llarg d’aquest divendres al Parlament. Els membres del Govern només contemplen un acord a quatre bandes.