Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Denuncien l’ostentació de luxe de Duran en un reportatge a El País

La crisi econòmica sembla que no passa factura a Josep Antoni Duran Lleida. Així es demostra en un reportatge al diari El País on el polític català es deixa fotografiar envoltat dels luxes i comoditats de l’hotel Palace de Madrid, residència permanent de Duran en les seves estades a la capital espanyola. Duran es mostra natural en la seva suite de 1000 euros diaris, i, davant les càmeres, esmorza, llegeix la premsa, atent al telèfon mòbil i fins i tot es posa una corbata obsequi de l’empresària Esther Koplowitz, accionista de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) resposanble d’abonar grans quantitats de diners a la fundació Trias Fargas, investigada per l’espoli de Fèlix Millet al Palau de la Música.

Redacció
Redacció 22/07/2010

Elegant i amb estil, a Josep Antoni Duran Lleida li agraden les comoditats. Només cal veure el reportatge que el diari El País ha realitzat al líder d’Unió per tenir-ne una idea més concreta. Els 1000 euros diaris que, segons el periodista Saül Gordillo, costa la suite de l’hotel Palace de Madrid, són motiu suficient per creure que la crisi econòmica no afecta al polític català, així com també per rebre algunes critiques per part d’alguns mitjans. El periodista apunta al seu bloc que el reportatge de Duran mostra una ‘ostentació innecessària’ tenint en compte el ‘context de màxima tensió i la sensació de gravetat del moment a Catalunya’.

Duran apareix relaxat i natural davant unes càmeres que el capten esmorzant, atenent diverses trucades i llegint la premsa davant d’una taula luxosament disposada. El polític socialcristià, que, segons el diari, està molt content de ser el protagonista d’aquest reportatge, apareix també davant del mirall posant-se la jaqueta i també una corbata obsequi de l’empresària Esther Koplowitz, accionista, entre altres, de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) responsable d’abonar grans quantitats de diners a la fundació Trias Fargas, investigada per l’espoli de Fèlix Millet al Palau de la Música .

En referència al tema, Gordillo titlla de ‘desvergonyiment inapropiat en temps de crisi, i més quan es jutja els que accepten vuittons i trajos a mida’ en clara referència al president valencià Francisco Camps, investigat per la possible acceptació d’obsequis en forma de vestits de gamma alta fets a mida.

Imatges provocatives

El periodista qualifica les fotografies de ‘relliscada’ i mostra la paradoxa que l’hotel Palace estigui situat just al davant del Congrés dels diputats de Madrid on els polítics catalans demanen “gestos polítics per refer ponts” entre Espanya i Catalunya. El periodista equipara les imatges amb l’estil madrileny, ‘que podria arribar a tenir sentit uns anys enrere, però que avui, amb una ciutadania hipercrítica amb els polítics i amb mig milió de catalans a l’atur, esdevé provocativa’.

Al llarg del reportatge, que es titula, ’12 horas a la sombra de Duran’, es veu al polític nascut a Alcampell realitzant diverses entrevistes, dinant, treballant al Congrés amb altres diputats de CiU i opinant sobre la recent casament dels actors espanyols Penelope Cruz i Javier Bardem.