Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Denuncien interferències de Castells i Telefònica dirigides a evitar la creació de l’Euskaltel català

Una de les apostes estratègiques que Puigcercós va marcar-se quan va accedir al segon govern catalanista i d’esquerres va ser el de la creació d’un operador de telecomunicacions propi per a Catalunya similar al que el País Basc compta des de fa anys, Euskaltel. El projecte, pendent de l’aprovació al Consell executiu de Govern, porta setmanes encallat a la trobada setmanal dels consellers amb el president Montilla. Fonts coneixedores del cas assenyalen Antoni Castells com un dels màxims obstaculitzadors d’aquest projecte de país i apunten que les pressions de Telefònica podrien estar al darrere d’aquesta actitud. L’operadora espanyola privatitzada pel primer govern Aznar vol evitar l’existència d’una competidora forta en el mercat català, un dels de major potencial d’entre els territoris de l’Estat.

Redacció
Redacció 06/07/2010

Precisament aquest dilluns, el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) va emetre un comunicat d’adhesió al projecte Xarxa Oberta, adreçat tant als col·lectius professionals i econòmics per tal d’exigir la seva realització immediata.

En joc una inversió de 660 milions
La Xarxa Oberta representa la creació, a través d’una inversió privada de més de 660 milions d’euros, d’una autopista de la informació que ha de potenciar l’equilibri territorial  i una nova oferta de serveis a indrets on avui només existeix un operador de telecomunicacions, tot potenciant el desenvolupament de l’economia del coneixement i fomentant la innovació i l’atracció d’inversió privada en zones on fins ara això no era possible. El manifest emès pel COETTC considera que gran part de la inversió prevista en l’execució de la Xarxa Oberta es dedicarà a obra pública, la qual cosa incentivarà un sector productiu molt afectat per la crisi.