Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Coscubiela diu que Junts pel Sí i la CUP “ens volen prendre el pèl amb la desconnexió”

Junts pel Sí i la CUP s’han conjurat aquesta tarda per respondre, entre d’altres, les acusacions de CSQEP, que ha retirat tot el possible suport a la creació de la ponència conjunta per a tractar les lleis de la desconnexió. 

 

Redacció
Redacció 17/02/2016

Els lletrats del Parlament han recomanat avui als partits independentistes que busquin alternatives a la constitució de la ponència conjunta per tramitar les tres lleis de la desconnexió, ja que hi ha més partits en contra que a favor, la qual cosa no significa que hi estiguin en contra ni que la oposició tingui majoria en nombre de diputats respecte aquest tema ni cap altre. Albert Botran de la CUP, ho ha explicat així: “Els lletrats qüestionen la viabilitat, donada la negativa d’alguns grups a participar. Però no diu que sigui contrari al reglament. Amb qui hem de parlar és amb els altres grups, no amb els lletrats”.

Però els altres grups no estan per fer feina, ni per construir la República promesa. Catalunya Sí que es Pot, que busca tenir un paper rellevant al Parlament, ha tret avui a Joan Coscubiela per criticar les intencions dels grups independentistes: “Si JxSí i la CUP volen fer servir una ponència, serà bilateral. Que la facin i que després ens presentin el projecte”. Coscubiela ha dit que JxSí i la CUP “ens volen prendre el pèl”, i ha parlat d’un “placebo” i una “fumareda” que només busca ocultar “que no són capaços de fer aquestes lleis”. El discurs del diputat ecosocialista pot sonar contundent, irònic o fins i tot mofeta, però és la seva formació la que precisament va de bracet amb PSC, Cs i PP a l’hora de posar pals a les rodes al naixement d’una nova república al món.

Per part de Junts pel Sï, el diputat Roger Torrent s’ha limitat a dir que “la ponència conjunta és la millor fórmula per tramitar les lleis de 'desconnexió'”. JxSí ha explicat que es reunirà amb la CUP per analitzar l’informe amb profunditat, però els dos partits es veuen capacitats per tirar endavant, malgrat el consell, que interpreten que en cap cas els desautoritza. El Partit Popular, com ja és tradicional, ja ha advertit que si la ponència conjunta es constitueix, la portarà al TC, l’òrgan afí.

 

Relacionats