Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

“Contracta la meva vigilància o patiràs un robatori…”

Els Mossos d’Esquadra van detenir dilluns dues persones per haver coaccionat, presumptament, diversos constructors de Lleida perquè contractessin els seus serveis de vigilància en les seves obres amb l’amenaça que així evitarien robatoris, segons ha informat la policia catalana.

Redacció 11/05/2007

Els detinguts, Raimundo R.A, de 56 anys i Raul R.L, de 26 anys, tots dos de nacionalitat espanyola, extorsionaven constructors i promotors amb visites a peu d’obra. En la conversa amb els empresaris els exigien entre 3.500 i 4.500 euros mensuals en funció de les dimensions de l’obra i insinuaven als constructors que si no sol·licitaven els seus serveis podrien ser víctimes d’un robatori.

Els Mossos, en col·laboració amb la Fiscalia i amb la Confederació d’Organitzacions, van comprovar que els dos detinguts havien visitat obres a les comarques lleidatanes del Segrià, la Noguera, les Garrigues i la població de Fraga, a Osca.

El Gremi de Constructors de Lleida està en contacte amb els Mossos d’Esquadra des de juliol del 2003 per fer un seguiment dels grups que extorsionen els empresaris d’aquest àmbit i evitar així que s’instal·lin en la demarcació.