Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Continuisme a les llistes electorals de Convergència per Barcelona

La direcció de CDC ha decidit mantenir el seu vicesecretari general, Felip Puig, de número dos a la llista de Barcelona i ha situat a la cinquena posició l’alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, que va ser el número 23 de CiU el 2003. A més, el portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha passat a ser el número quatre de CDC i escala així quatre llocs respecte del 2006. Artur Mas s’ha reservat la designació del número onze per CDC, que encara no ha transcendit. Ara manca per saber els noms dels candidats d’UDC i el lloc que ocuparan a les llistes de la federació, que les ha de ratificar aquest dissabte el consell nacional conjunt de CiU, segons han informat fonts de CDC.

Redacció
Redacció 21/07/2010

De fet, aquest dissabte es reuneixen simultàniament els consells nacionals de CDC i UDC per aprovar els seus respectius candidats a les llistes de la federació al Parlament. El mateix dissabte es reunirà el Consell Executiu Nacional de la Federació (CENF), que elevarà les llistes al consell nacional de CiU per ratificar-les de forma definitiva.

Al marge de mantenir Felip Puig al número dos per Barcelona i Meritxell Borràs al tres, CDC recupera Lluís Recoder, diputat del 1996 al 2006, per a les llistes al Parlament i el situa en el número cinc –vuit a la llista conjunta de CiU. A la vegada, promociona Oriol Pujol, que passa de ser el número vuit de CDC al número quatre -–sis de la llista conjunta de CiU-, en lloc de Lluís Corominas, que passa a ser el número vuit de CDC i 12 de CiU.

A més, segons les fonts consultades per l’ACN, el líder de la Federació, Artur Mas, s’ha reservat la designació del que serà el número onze de CDC a les llistes de CiU, el nom del qual encara no ha transcendit. CDC ha reservat un lloc d’honor al líder de CiU a l’Ajuntament de Barcelona i candidat a l’alcaldia de la capital catalana, Xavier Trias, que tancarà la llista per Barcelona.

Colom, exclòs

Mas, que opta per la continuïtat, ha exclòs el secretari d’immigració de CDC i exlíder d’ERC, Àngel Colom, de les llistes al Parlament. Colom –relacionat amb el cas Palau per haver cobrat una quantitat de diners de Fèlix Millet per eixugar el deute del Partit per la Independència (PI)- havia estat proposat pel secretariat d’immigració com a precandidat per Barcelona.

Ara manca per saber quina és la proposta definitiva de candidats d’UDC. Amb tota probabilitat, la primera candidata dels democristians serà la seva portaveu, Joana Ortega, que substituiria així Núria de Gispert com a número dos de les llistes de CiU, darrera Artur Mas.

La federació ha de ratificar també aquest dissabte els caps de llista territorials per Girona, Josep Poblet, per Lleida, Albert Batalla, i per Tarragona, Santi Vila, tots ells de CDC.