Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Continuen les traves de l’Ajuntament del PSC a la plataforma Sant Feliu Decideix

El portaveu de Sant Feliu Decideix, Bernat Dausà, ha denunciat que l’alcalde de la capital del Baix Llobregat, Juan Antonio Vázquez (PSC) només ha accedit a prestar a l’entitat un escenari i una presa d’electricitat després de que aquesta denunciés als medis la negativa del consistori a deixar-los el material. Segons Dausà, l’ajuntament es va negar a cedir-los aquests material, que l’entitat volia fer servir per a preparar un acte el proper dissabte en favor de la participació a la consulta sobre la independència que se celebrarà al municipi el proper 20 de juny. Després que els mitjans es fessin ressò de la negativa, el batlle els ha concedit el material, ha assegurat Dausà. L’alcalde socialista de Sant Feliu ja va advertir quan es va aprovar la moció de suport al ple que no pensava acatar-la.

Redacció
Redacció 09/06/2010

Dausà ha assegurat que Vázquez l’ha trucat aquest dimarts després de llegir a l’AVUI que s’havia negat a deixar a Sant Feliu Decideix el material que l’entitat havia requerit al municipi, i que normalment es cedeix si una entitat de la vila el demana. De fet, el batlle ja havia anunciat durant el passat ple de la ciutat, que va aprovar una moció en suport de la consulta amb els vots favorables d’ICV, ERC i CiU, que no pensava aplicar l’acord municipal perquè el considerava il·legal.

Dausà ha explicat que volien fer l’acte en una plaça cèntrica, i que per això van sol·licitar a l’Ajuntament poder-la usar el proper dissabte. El consistori, però, els va cedir una altra plaça, més gran, afegeix Dausà. També assegura que la intenció inicial del consistori era no deixar-los un escenari i una presa d’electricitat.

‘Havíem presentat la instància corresponent i quan varem saber la decisió varem tractar de parlar amb l’alcalde’, narra Dausà. Finalment, aquest dimarts el consistori els ha dit que podran usar el material que requerien. ‘Han vist que fèiem una mica de soroll, i han dit que era un malentès’, ha afegit Dausà. ‘Almenys ara s’estan fent les coses’, s’ha felicitat el portaveu, que s’ha mostrat, però, ‘una mica incòmode’ amb una situació tan ‘surrealista’.