Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Continuen les mostres de rebuig a la corona espanyola

Continuen les mostres de rebuig a la corona espanyola i a l’esbojarrada persecució que ha iniciat l’Audiència Nacional espanyola vers tots aquells que expressen democràticament aquest malestar, sobretot a partir de cremar imatges del Borbó. Aquest cap de setmana i més enllà de la multitudinària manifestació a favor de la llibertat d’expressió a Barcelona, hi ha hagut concentracions antiborbòniques a Lleida i Manresa, que han finalitzat amb la crema de retrats dels monarques i on s’han llegit manifestos a favor de la llibertat d’expressió, perseguida aquests dies per Grande-Marlaska i companyia.

Redacció
Redacció 01/10/2007

A Lleida, una trentena de persones han cremat aquesta tarda fotocòpies amb la cara del rei Joan Carles al finalitzar una protesta celebrada per commemorar els 300 anys d’ocupació de la ciutat per part de les tropes borbòniques. La manifestació, convocada per l’Assemblea de Joves de Lleida (Ajll), ha reunit un centenar de manifestants que han partit de la Biblioteca Pública fins la plaça Sant Francesc on, a cara descoberta, han encès una trentena de fotocòpies amb la cara del rei Joan Carles. En la marxa no hi hagut presència policial i la protesta ha acabat sense incidents.

D’altra banda, a Manresa, entre 60 i 70 persones, segons la Guàrdia Urbana, han protagonitzat al migdia una concentració antimonàrquica davant l’Ajuntament per mostrar la seva solidaritat amb les persones imputades aquests últims dies per injúries a la corona. En aquesta concentració, s’han cremat ‘petites fotografies’, de 20 x 20 cm, dels reis. Els concentrats han desplegat una pancarta on es podia llegir ‘Jo també sóc antimonàrquic’ i han corejat càntics independentistes. La concentració s’ha dissolt amb tranquil·litat i no s’han produït detencions.