Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Consum tutela la retirada voluntària de joguines de Giochi Preziosi després d’alguns casos d’intoxicació a Austràlia i EUA

L’Agència Catalana del Consum (ACC) està supervisant la retirada voluntària de cinc referències de joguines que l’empresa Giochi Preziosi està comercialitzant a l’estat espanyol des de l’abril del 2007. Davant la incertesa sobre la toxicitat o no d’alguns dels components de la joguina ‘Bindeez’ i alertats pels casos que s’han produït a Austràlia i als Estats Units, de comú acord entre l’empresa Giochi Preziosi i l’ACC, s’ha aturat la comercialització del producte i s’han immobilitzat les joguines distribuïdes a les botigues i grans superfícies comercials.

Redacció
Redacció 09/11/2007

Representants de la delegació de Giochi Preziosi a l’estat espanyol, que té seu a Sant Joan Despí (Baix Llobregat), s’han reunit aquest dijous amb els directius de l’ACC per informar-los de la retirada i rebre assessorant per atendre i informar els consumidors que hagin pogut adquirir la joguina ‘Bindeez’. A la tarda, tècnics de l’ACC han fet una presa de mostres per sol·licitar les pertinents anàlisis toxicològiques.

Aquesta empresa ha venut a Austràlia i als Estats Units milions d’unitats des de fa tres anys, mentre que a l’estat espanyol s’han comptabilitzat 50.886 unitats, des de l’abril del 2007. També, de comú acord, ambdues entitats procediran a recomanar als consumidors que ja han adquirit el producte que, per prudència, el retirin de l’abast dels infants fins que els laboratoris emetin els corresponents informes toxicològics.

L’empresa ha posat a disposició dels consumidors el telèfon 93.298.09.69. El telèfon d’atenció de la Generalitat de Catalunya és el 012 i en les pròximes hores la pàgina web de l’Agència Catalana del Consum i la de l’empresa Giochi Preziosi oferiran informació al respecte.