Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

El pont dels jueus i Si menges una llimona sense fer ganyotes, els més venuts per Sant Jordi

|

- Publicitat -

El pont dels jueus és una novel·la centrada en la història de la construcció del pont de Besalú, la població natal del seu autor, mentre que el llibre de Sergi Pàmies és un recull d’una vintena de contes i narracions breus sobre temes quotidians com la incomunicació o la solitud.

Publicitat

Segons les dades del Gremi de Llibreters, aquestes dues novel·les serien les grans triomfadores d’aquest Sant Jordi, en la categoria de llengua catalana i de ficció. En segona posició hi figura el títol La Clau Gaudí, d’Andreu Carranza i Esteban Martín; seguit d’El conte número tretze, de Diane Settenrfield; L’església del mar, d’Ildefonso Falcones, i finalment, en cinquena posició, La ciutat sense temps, d’Enrique Moriel.

En la llista de llibres de català i de no ficció, el primer lloc l’ocupa Relacions particulars, de Josep Maria Espinàs, seguit del Diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans (DIEC) i un empat entre El preu de ser catalans, de Patrícia Gabancho, i Catalunya sota Espanya, d’Alfons López Tena, en la tercera posició del rànquing.

En la categoria de llibres mediàtics, s’ha produït un empat entre El llibre mediàtic de Polònia i Me’n vaig, de Pepe Rubianes. El gremi s’ha felicitat per la “gran afluència de públic” des de primera hora del matí, cosa que incita a pensar en unes xifres de vendes prou notables.

Els autors més buscats

Pel que fa als autors que signaven llibres, les cues perquè Antonio Gala firmés el recent El pedestal de las estatuas foren les més llargues ahir, plenes de fidels lectors que no només li portaven el seu últim llibre sinó d’altres de la seva bibliografia.

Una altra escriptora que va aplegar desenes de lectors va ser Almudena Grandes, i un altre clàssic en aquesta festa com Francisco Ibáñez no parava de signar exemplars de Mortadel·lo i Filemó o d’altres còmics seus. Eduard Punset, amb el seu Viatge a la felicitat, també va ser una de les signatures més buscades.

Com els últims anys, l’estand instal·lat per Andreu Buenafuente a la plaça Universitat va aplegar cues llarguíssimes. El periodista va explicar que El Terrat és “seguidor fidel de Sant Jordi” i va recordar que han venut “mig milió d’exemplars”, i això constata que “el que fem agrada a molta gent”. El comunicador va afegir: “Fa 10 anys que escric llibres, i seguiré fent-ho fins que em mori”. Per a Buenafuente “Sant Jordi és una data especial, la millor de l’any, que et dóna una gran dosi d’energia”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió