Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

Més de 300 persones eviten el tancament del repetidor de TV3 de la Carrasqueta

|

- Publicitat -

13:00 – Després de l’èxit d’avui no es pot cantar victòria encara. Ara queda convocada una altra mesura de rebuig: Casserolada de protesta, avui mateix, divendres 27 a les 20:00, davant l’Ajuntament de cada poble. Podran repetir-se les casserolades tots els dies o cada setmana, tots els divendres, fins que definitivament es desisteixi l’intent de tancar TV3.

Publicitat

12:05 Ni la pluja, ni els trons ni l’espessa boira han fet que la ciutadania valenciana desplaçada avui al repetidor de TV3 de la Carrasqueta es rendís. Ho han aconseguit. Els funcionaris i advocats juntament amb la policia, han desistit en el tancament del repetidor. Ara mateix s’està redactant l’acte del què ha passat. Avui, TV3 segueix emetent a Alacant.

11:45 – La concentració de moment ha aconseguit parar el tancament. Ara mateix no se sap que passarà. Funcionaris han intentat accedir al repetidor de la Carrasqueta acompanyats de la guàrdia civil però la ciutadania desplaçada ho ha evitat. Després d’uns moments de tensió, sembla ser que ara hi acudeix un jutge i més cossos policials. Ja són gairebé 300 persones mobilitzades.

11:25 Segons ha sabut directe!cat, els funcionaris encarregats de tancar el repetidor de la Carrasqueta s’han trobat amb una multitud que segurament no s’esperaven. Així, doncs, han fet mitja volta tal com han arribat i han marxat. No se sap si han desistit o han anat a buscar ajuda als cossos policials. Els ciutadans mobilitzats a la Carrasqueta han envoltat el repetidor enmig de la forta pluja amb pancartes i banderes.

Falta poc per a les 11 del matí. La societat valenciana vol veure TV3 i es farà sentir. De forma quasi espontània està preparada una concentració a Carresqueta, on Acció Cultural té el repetidor més al sud del País Valencià. El tancament suposaria que ciutats com Alacant, Alcoi, Benidorm, Elx o Torrevella es quedin sense poder veure la televisió catalana.

Sembla que hi ha centenars de persones que pacíficament intentaran impedir que els funcionaris tallin l’emissió. Fins i tot hi ha gent que ja hi ha passat la nit i que s’ha anat concentrat durant les últimes hores. No se sap si els funcionaris del govern Camps tenen previst acudir a la Carresqueta amb forces policials.

A la concentració també hi seran presents diferents personalitats valencianes. Des d’escriptors, artistes, músics fins a personalitats polítiques: Agustí Cerdà, diputat per Esquerra, o el secretari general del Bloc Nacionalista, Enric Morera, i també representants d’altres forces com Esquerra Unida, el PSPV o Els Verds i dirigents d’institucions culturals encapçalats per Eliseu Climent.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió