Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Comença l’OpenOffice Conference a la Universitat de Barcelona juntament amb Drupalcon

Catalunya està en primera línia pel que fa a la informàtica i les noves tecnologies. Coincideixen dues celebracions importants a Barcelona i Cornellà. Els dies 19, 20 i 21 a la Universitat de Barcelona es celebraran les OpenOffice Conference. Paral·lelament, el CitiLab de Cornellà de Llobregat serà la seu que acollirà la primera conferència internacional sobre Drupal que se celebra a Catalunya. La cita tindrà lloc entre el 19 i el 22 de setembre. Drupal és un dels més populars gestors de continguts per al web, ja està disponible en català i és programari lliure.

Redacció
Redacció 18/09/2007

directe!cat va anunciar-vos la celebració del Drupalcon ja fa uns mesos. Doncs ja ha arribat. La Drupalcon serà organitzada al Citilab de Cornellà de Llobregat i serà la més important que es fa aquest any a nivell internacional. Un centre experimental de nova creació orientat a activar, impulsar i estendre la capacitat creativa i innovadora en tecnologia d’emprenedors, empreses, ciutadans i ciutadanes de la societat de la informació i el coneixement. Drupal ha organitzat l’esdeveniment més important per a la comunitat drupalera mundial, com és el Drupalcon anual d’Europa. Aquest any, a més, estrena un altre esdeveniment que anomenem Drupalshow.

Primer de tot, què és el Drupalcon?

Aquest és el seu acte principal. Es celebrarà del 19 al 22 de setembre al citilab de Cornellà i consisteix en tot un seguit de conferències sobre el món de Drupal. Si desitjeu fer una presentació, registrar-vos a l’acte per assitir-hi o consultar el calendari de conferències, visiteu la pàgina web de la Drupalcon.

Les conferències de les Drupalcons solen ser d’un nivell tècnic força elevat per la qual cosa hem pensat en introduir un esdeveniment nou, amb un nivell tècnic assequible per tothom, dirigit a totes aquelles persones que vulguin introduir-se en el món de Drupal. Aquest esdeveniment l’han anomenat Drupalshow.

I… què és el Drupalshow?

Aquest esdeveniment es celebrarà igualment al citilab, compartint espais amb el Drupalcon, però serà només durant el dissabte 22 de setembre, és a dir, el darrer dia de la Drupalcon. L’entrada serà gratuïta i la sala en la que es portarà a terme disposa de servei de traducció simultània per a totes aquelles persones que no es sentin prou còmodes amb l’anglès. A la web de drupal.cat es publicarà el calendari d’actes de la Drupalshow així que estigui disponible.

L’OpenOffice Conference

A més, l’OpenOffice Conference coincidirà en unes conferències amb la trobada més important a nivell internacional sobre aquest paquet ofimàtic que s’organitzarà durant els mateixos dies 19, 20 i 21 de setembre a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona. L’OpenOffice Conference aplega persones i empreses d’arreu del món que analitzen els avenços d’aquesta suite ofimàtica de codi lliure i l’ús d’estàndards oberts per a l’intercanvi d’informació. L’objectiu d’aquesta comunitat de programari lliure és crear un conjunt d’eines ofimàtiques en programari lliure que permetin crear documents dinàmics, analitzar dades, dissenyar presentacions i produir dibuixos.