Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Comença el vot per correu a la consulta sobre la independència dels PPCC als EUA

Els catalans i catalanes que viuen als Estats Units ja poden començar a participar en la consulta sobre la independència dels Països Catalans que la comissió Els Estats Units Decideixen organitza per al proper 9 d’octubre. Tenint en compte l’abast geogràfic de la consulta, es preveu que bona part dels vots es recullin a través del sistema de vot per correu que ja s’ha habilitat. Tot i això, també s’organitzaran col·legis electorals. Les persones que vulguin organitzar-ne un poden posar-se en contacte amb l’organització. Els catalans que viuen al Canadà també estan fent les primeres passes per organitzar la consulta sobre la independència.

Redacció
Redacció 27/06/2010

Per votar per correu cal que les persones amb dret de vot es registrin al cens de la comissió omplint les seves dades seguint les instruccions que s’hi indiquen. Tenen dret a vot totes les persones nascudes als Països Catalans, o que estiguin empadronades a una ciutat dels Països Catalans, majors de 16 anys, i que siguin residents als EUA. També tindran dret de vot els familiars directes ja siguin cònjuges, fills/es i nets/es.

Després de registrar-se rebran un correu electrònic de confirmació. Llavors ja podran imprimir des del web la papereta segons el sentit del seu vot. Hauran de dipositar la papereta dins d’un sobre anònim indicant només Comissió ‘Els Estats Units Decideixen’, Consulta del 9 d’Octubre i enviar-lo dins d’un altre sobre a la comissió a l’adreça P.O. Box 18951- Stanford, CA 94309.

Ajuda per a la difusió de la consulta
El membres de la comissió són conscients que la distribució dels catalans i catalanes als EUA és molt difusa i que no existeixen organitzacions que arribin a una majoria de la societat catalana en aquest país, és per això que animen als catalans i catalanes, visquin on visquin, a fer córrer la veu entre els seus amics, coneguts i saludats, o a les persones que coneguin que puguin tenir contactes als EUA, amb l’objectiu que la convocatòria arribi al màxim número de catalans als EUA.