Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Comença a València una reunió sobre canvi climàtic que servirà per a fixar els compromisos dels Governs

Comença avui a València una reunió sobre el canvi climàtic que jugarà ‘un paper crucial’ en les deliberacions dels Governs per a fixar els compromisos en el futur per intentar combatre els efectes del canvi climàtic. L’acte es va ser inaugurat ahir per la vicepresidenta primera del Govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, al Museu de les Ciències Príncep Felip de la ciutat. Així començarà la 27 Sessió Plenària del Grup Intergovernamental d’Experts sobre Canvi Climàtic (IPCC) de les Nacions Unides, que contarà també amb la presència de la ministra de Medi ambient, Cristina Narbona, i del president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps.

Redacció 13/11/2007

A més, a la cerimònia inaugural participaran, en representació de les Nacions Unides, el president del Grup Intergovernamental d’Experts sobre Canvi Climàtic (IPCC), Rajendra Pachauri, el secretari executiu de la Convenció Marco de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic, Yvo de Boer, i representants de l’Organització Meteorològica Mundial (OMM), i del Programa de Nacions Unides per al Medi ambient (Pnuma).

Segons van explicar, l’objectiu de la reunió és l’aprovació de l’Informe de Síntesi del Quart Informe d’Avaluació del IPCC, amb el qual es tancarà el cicle d’aprovació del Quart Informe, que es va iniciar al mes de febrer a París. La conferència es tancarà amb una roda de premsa, el 17 de novembre a les 11.00 hores, on es presentaran les conclusions de l’Informe de Síntesi. Per a l’acte està confirmada la presència del secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-Moon. Es tracta de la primera presentació oficial del IPCC després d’haver compartit amb Al Gore el Premio Nobel de la Pau el 12 d’octubre. Després de la roda de premsa, la delegació espanyola oferirà una valoració del document.