Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Clos explicarà avui les mesures que adoptarà perquè TV3 emeti a València

El ministre espanyol d’Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos, compareixerà demà en la Comissió d’Indústria al Congrés dels Diputats, a petició de CiU, perquè informi de les mesures que pensa adoptar el govern per evitar el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià.

Redacció 08/05/2007

En la compareixença s’espera que l’exalcalde de Barcelona i ara ministre espanyol d’Indústria proposi possibles solucions per resoldre el conflicte, que encara continua obert i als tribunals valencians.

Ja fa 21 anys que TV3 emet al País Valencià, i el govern popular de Francisco Camps s’entesta ara a tancar-ne les emissions, i a tal efecte ha denunciat Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

Recordem que José Montilla, quan ocupava el càrrec de ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, va concedir a La Sexta el canal analògic que ocupaven les emissions de TV3 a la Comunitat Valenciana, i aquestes van passar a realitzar-se de manera digital, amb la promesa del ministeri de mantenir-les.

Davant aquesta situació, demanen que el govern “concreti les mesures que ha pres els últims anys a favor d’aquestes emissions” i, per tant, “a favor del patrimoni cultural comú de Catalunya i la Comunitat Valenciana i de difusió i promoció del català”.