Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Ciudadanos atia la ‘via Ulster’

Les declaracions de Carina Mejías mostrant voluntat d’impedir la manifestació que l’ANC prepara per la Diada a l’Avinguda Meridiana denoten la reactivació de l’anomenada ‘via Ulster’. La contundència contra l’independentisme els està portant a superar el PP i el PSC a les enquestes, així que C’s pot pujar encara més el to a partir d’ara. 

Redacció
Redacció 05/05/2015

Amb la 'via Ulster', Mejías s'ha donat a conèixer en poc temps

“Os montaremos un Ulster que os vais a cagar”, deia Jordi Cañas fa un any i mig. Carina Mejías recull ara l’estendard de batalla de l’emblemàtic exdiputat amb la voluntat de rebentar una mobilització que en els últims tres anys no ha suposat cap problema ni de seguretat ni de rebuig a les poblacions on s’han celebrat. L’estratègia de Ciudadanos és buidar el PP i el PSC de vots atacant l’ANC i l’independentisme, i de moment estan recollint els fruits. Mejías ja és molt més coneguda que quan va ser escollida alcaldable per Barcelona, i les enquestes la situen prop de la segona posició amb 7 regidors.

Albert Rivera dóna suport a l'amenaça de Mejías

Mentre que el secretari general de Ciudadanos, Matías Alonso, ha intentat desmentir Mejías aquest matí, Albert Rivera li ha donat suport en una entrevista a l'ARA.cat: “Ratifico a Carina Mejías, perquè la manifestació seria en campanya electoral”. Les polèmiques declaracions de l’exdiputada del PP han portat reaccions de tot tipus. Per exemple, l’economista Xavier Sala i Martín s’ha mostrat indignat per la proposta de Mejías: “És una vergonya que vulguin relacionar un moviment pacífic amb terrorisme, perquè aquí no s’ha tirat un paper a terra quan algunes manifestacions a Espanya han acabat malament”.