Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

CiU repta a ERC a aclarir si descarta un tercer tripartit

Oriol Pujol, portaveu de CiU, ha emplaçat a ERC a que expliciti ‘sense cap matís’ que descarta un tercer tripartit com a ‘opció possible pel futur de Catalunya’. Pujol ha fet aquestes declaracions aquest dijous després que Joan Puigcercós hagi demanat al president de la Generalitat, José Montilla, que convoqui eleccions el més aviat possible i hagi donat per acabat el ‘trajecte compartit’ amb el PSC. Artur Mas, per la seva banda, ha declarat que el caos s’ha apoderat de la política catalana i en especial del govern de la Generalitat.

Redacció
Redacció 22/07/2010

‘Sense pèls a la llengua’. Així ha demanat Oriol Pujol que s’expliqui ERC sobre si té intenció de reeditar un nou govern tripartit com a ‘opció possible per Catalunya’. Pujol ha demanat als republicans aquest compromís clar després que el president d’ERC, Joan Puigcercós, hagi demanat al president José Montilla convocar eleccions per al més aviat possible i hagi donat per acabat el ‘trajecte compartit’ amb el PSC. Pujol creu que Esquerra està fent ‘gesticulació’ per mirar de tornar a ‘l’equidistància’.

Pujol, que anirà de número sis a les llistes de CiU per les properes eleccions, ha qualificat de ‘teatret’ la reunió entre José Montilla i José Luis Rodríguez Zapatero.

Confusió total segons Mas

Per la seva banda el líder del CiU, Artur Mas, ha lamentat la imatge d”ingovernabilitat i caos’ que transmet Catalunya després de les paraules de Puigcercós que ha afirmat que el govern està a l’interiniat a l’espera d’eleccions. Mas ha destacat que això només contribueix a la “confusió total” que hi ha en la política catalana.