Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

CiU reclamarà a Chacón que redueixi la despesa en ‘autobombo’ a Defensa

El portaveu de Defensa del grup de CiU al Congrés dels Diputats, Jordi Xuclà, defensarà aquest dimarts una moció urgent en la qual reclama a la ministra de Defensa espanyola, Carme Chacón, que redueixi la despesa destinada a publicitat i propaganda del seu Ministeri i que compleixi la Llei de publicitat institucional, que prohibeix les campanyes dirigides a destacar els èxits de gestió del Govern. La federació nacionalista també demanarà que se sotmeti a debat i control anual la política de propaganda de l’exèrcit. Cal recordar que la partida per a publicitat de Defensa dels darrers pressupostos de l’Estat s’enfilaven a 15,3 milions d’euros.

Redacció
Redacció 08/03/2011

Pel diputat de CiU és convenient fer aquest ‘control’ davant les xifres de despesa en ‘concepte de publicitat i propaganda’ d’aquest Ministeri, ja que els pressupostos del 2010 reflectien una partida de 15,3 milions d’euros per a Defensa, d’un total de 25,7 milions de totes les seccions, tal com va informar el mateix Govern en resposta parlamentària remesa a CiU.

‘És convenient que Chacón faci propaganda per reclutar soldats i no per promocionar dels seus èxits. S’està donant ús per a difondre els seus èxits en una campanya sistemàtica de promoció personal de la titular de Defensa, que té els peus en el Ministeri però el cap en una altre lloc’, ha afirmat Xuclà, que ha explicat que la moció de CiU pretén que ‘el Parlament enviï un missatge a Chacón perquè reorienti la seva gestió i rectifiqui la seva política propagandística’.

La voluntat de CiU és aconseguir que les despeses en publicitat de l’exèrcit es debatin anualment davant la Comissió de Defensa del Congrés, amb l’informe elevat pel Govern, la política de publicitat i comunicació institucional del Departament de Defensa. També es vol aconseguir perquè el Govern controli que Defensa no se salta la Llei de publicitat i comunicació institucional, especialment pel que fa al seu article 4, que prohibeix les campanyes que tinguin com a finalitat destacar els èxits de gestió o els objectius assolits pels membres del Govern.