Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

CiU no s’oposa a la comissió d’investigació però demana ampliar-la al cas Pretòria

CiU no s’oposarà a la comissió d’investigació al Parlament que plantejaran els socis del tripartit sobre la hipotètica vinculació entre els recursos que va rebre del Palau de la Música la fundació de CDC –l’antiga Trias Fargas- i l’adjudicació d’obres públiques a certes empreses patrocinadores del Palau durant els governs de Jordi Pujol. Deixant clar que CiU creu que aquesta iniciativa és un ‘error’ quan és una qüestió que està sota investigació judicial, el president de la federació, Artur Mas, ha demanat ampliar-la al cas Pretòria i als informes del Govern. Si el tripartit no ho accepta, ha dit, voldria dir que tot plegat és ‘voler anar contra un grup en concret’ a pocs mesos de les eleccions.

Redacció
Redacció 25/05/2010

La comissió d’investigació sobre les finances de CDC i el cas Millet s’ha creat aquest dimarts, després que el PSC hagi donat suport a la proposta d’ICV i el PPC, que compta amb el suport d’ERC i el grup mixt.

Des del PSC el portaveu, Miquel Iceta, ha declarat que el seu partit ‘vol estar convençut que els diners que va rebre la Fundació de CDC de part del Palau de la Música no tenen a veure amb la concessió d’obra pública’, i ha criticat que per part de CDC no hi ha hagut ‘una resposta ni contundent ni convincent’. Així mateix, Iceta ha afirmat que les compareixences de Fèlixt Millet, Jordi Montull i Gemma Montull ‘serien molt útils’.