Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

CiU i PSC són els que més gastaran en aquesta campanya: 2,4 milions d’euros cada formació

|

- Publicitat -

Mentre CiU té un pressupost de 2,4 milions, el del PSC és de 2,35 milions, xifres que esgoten el límit impost per llei, segons han informat a Europa Press fonts de totes dues formacions, que no han facilitat les xifres corresponents a la campanya a la ciutat de Barcelona.

Publicitat

Les subvencions de l’Estat per a les campanyes electorals s’atorguen en funció del nombre de vots obtinguts en els comicis passats i dels regidors electes de què disposa cada partit. A més, els partits reben ajudes públiques per a la distribució de les paperetes i la propaganda electoral. Recordem, però, que aquests dos partits van ser considerats “irregulars” en els seus balanços de comptes de les eleccions de 2003. El Tribunal de Comptes va proposar reduir-los les subvencions en 20.000 euros arran d’aportacions no acreditades.

Esquerra, tercera força en despesa

Esquerra gastarà un total d’1,7 milions d’euros en la seva campanya a les municipals a tot Catalunya, dels quals 150.000 corresponen a la ciutat de Barcelona. A més, la federació de Barcelona aporta uns altres 450.000 euros, de manera que la campanya de la capital catalana té un pressupost total de 600.000 euros.

Per la seva banda, el PP de Catalunya es gastarà en aquesta campanya uns 325.000 euros, tot i que aquesta xifra no inclou partides incorporades en el pressupost del partit a nivell estatal ni el pressupost destinat a la ciutat de Barcelona, que el partit no ha facilitat.

El pressupost del PP català està distribuït per circumscripcions i, d’aquesta manera, la de Barcelona gasta uns 210.000 euros -tot i que no s’hi inclou el que es destina a tanques i banderoles, que corre a compte del PP estatal-, la de Lleida, uns 42.000 euros, la de Girona, uns 35.000 euros, i la de Tarragona una quantitat semblant, tot i que fonts del PP no l’han pogut precisar.

El pressupost d’ICV-EUIA-EPM per a tot Catalunya és d’1,4 milions d’euros, mentre que la campanya de la candidata a l’Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, costarà 250.000 euros.

La Llei orgànica de règim electoral general (LOREG) estableix un càlcul del límit de despeses electorals en funció del nombre d’habitants corresponents a les poblacions on aquests partits presentin llistes. CiU, amb 921 llistes, i el PSC, amb 774, s’acosten al mateix nombre d’habitants cobert electoralment, de manera que els seus límits són similars. Per part seva, Esquerra presenta 747 llistes a aquestes eleccions, el PP 545 i ICV-EUIA-EPM, 300.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió