Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

CiU i PP es tiren els plats pel cap

Després de l’escandalós vídeo electoral del PP de Badalona, tot un exercici d’alarmisme i demagògia davant la immigració de la ciutat a mans d’un candidat popular, Xavier Garcia Albiol, que ja té antecedents de violència i amenaces vers les altres formacions i del tríptic, també crispador, del PP de Castelldefels, continuen les baralles entre Populars i Convergents. I és que els convergents, a l’hora de fer declaracions desafortunades i alarmar la ciutadania, s’hi llueixen tant com els populars.

Redacció 15/05/2007
Josep Piqué, president d'ITP Aero, i exministre i exportaveu de l'Executiu d'Aznar

Encara que els convergents prometessin no pactar amb el PP el passat 1 de novembre, la realitat és canviant i sembla que tots dos partits hauran d’anar junts si volen manar a molts ajuntaments catalans. Ara per ara, les dues formacions estan lliurant una campanya sagnant, acusant-se mútuament de fer demagògia amb la immigració i iniciant una cursa de declaracions alarmistes que sembla no tenir aturador.

Aquesta vegada els cops vénen arran de les desafortunades declaracions d’Artur Mas, que va declarar que Catalunya s’està convertint en un focus d’atracció d’adeptes de l’islam i va culpar el tripartit de la inseguretat ciutadana i dels suposats brots de yihadistes, que va donar com a certs fent alarmisme d’una situació sota control.

El president del PP català, Josep Piqué, no ha dubtat a fer sang de la polèmica i ha assegurat que CiU està “desesperada” davant dels resultats de les pròximes municipals i ha reclamat als seus dirigents que no facin “demagògia irresponsable” en temes com la immigració. Com ho sentiu, el PP demanant que la resta de formacions no faci “demagògia irresponsable”.