Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

CiU emplaça els grups a constituir una comissió d’investigació al Parlament sobre l’hotel del Palau

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha emplaçat avui la resta de grups al Parlament que donin suport a una comissió d’investigació sobre l’hotel del Palau de la Música. Pujol creu que tenen el suport del PP català, el Grup Mixt i també d’ERC. En aquest context, ha emplaçat ERC a que digui ‘com vol que el Parlament investigui l’Hotel del Palau de la Música i l’afectació que ha tingut el Govern’. Pujol ha remarcat que això es pot derivar en diferents iniciatives, però ha recordat que ‘tres grups parlamentaris poden generar una comissió d’investigació’. Ahir, els republicans van emplaçar CiU a portar aquesta comissió a l’Ajuntament de Barcelona.

Redacció
Redacció 16/06/2010

En roda de premsa al Parlament, Pujol ha declarat que ho han intentat tot perquè l’abast de la comissió d’investigació incorporés el tema de l’Hotel del Palau’. La fiscalia de delictes urbanístics de Barcelona ha presentat una querella contra Fèlix Millet i Jordi Montull per la construcció d’aquest hotel a través d’un conveni signat amb la Generalitat, en concret amb el conseller d’Economia, Antoni Castells. De fet, els grups de l’oposició han demanat reiteradament la seva compareixença davant la comissió d’investigació i el tripartit ho ha vetat sistemàticament.

‘L’intent que queda per fer i emplacem a la resta de partits és una comissió d’investigació de l’Hotel del Palau de la Música’, ha afirmat, al temps que ha dit que creuen que el Grup Mixt i el PPC hi estan d’acord i que entenen que ERC no tindrà inconvenient que sigui investigat pel Parlament. ‘És la institució que podrà conèixer exactament quin és el rescabalament i el perjudici que té el Govern per aquesta operació presumptament mal feta i mal executada’.

Així mateix, ha criticat que ‘ERC amb un joc una mica de mag va emplaçar a CiU a fer una comissió d’investigació a l’Ajuntament de Barcelona sobre l’Hotel del Palau del Música’. ‘No diem que no’, ha indicat Pujol, però ha afegit que ‘les comissions que tenen un origen a l’abast d’un ajuntament no obliguen a ningú a comparèixer’. Ha recordat que amb una comissió a l’Ajuntament de Barcelona sobre l’Hotel del Palau no tindria perquè comparèixer el conseller Castells. Així, ha preguntat: ‘De què serveix?’

Pujol ha lamentat hi va haver un canvi de rumb en la comissió d’investigació en el qual el tripartit apareix sense careta ni maquillatge i desbocat en allò que CiU ha denunciat i és que és un tribunal polític i persegueix només una operació de desgast cap a CiU’. El dirigent de CiU ha indicat que ‘hi ha un pla de treball establert sobre les compareixences que no té res a veure amb l’abast que es va determinar aquest dimarts’. Ha justificat que es va produir per ‘la incomoditat o l’evidència dels membres del tripartit capitanejats pel PSC per silenciar tot allò que fa referència a l’Hotel i tota l’afectació que hi té molt directament el Departament d’Economia’.

El portaveu de CiU al Parlament ha manifestat que ‘no és normal’ que el president de la Generalitat, José Montilla, ‘no hagi dit res’ quan té un conseller, en referència a Castells, ‘que haurà d’anar a declarar i tampoc és normal que tot l’expedient té un origen al Departament de Presidència’.