Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

CiU demanarà la compareixença de Castells a la comissió d’investigació

La comissió d’investigació sobre les irregularitats detectades en la gestió del Palau de la Música, que es va constituir al Parlament dimecres passat, naixia amb la voluntat d’investigar les possibles irregularitats al finançament d’una fundació vinculada a CDC, però sembla que el procés podria esquitxar el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, arran de la permuta de drets d’edificació amb l’hotel del Palau. Des de CiU el diputat Jordi Turull ha explicat a directe!cat que aquest divendres registraran la petició perquè Castells comparegui davant la comissió per explicar la seva vinculació amb la requalificació dels terrenys on havia d’alçar-se l’Hotel del Palau de la Música. Des d’Esquerra no se sumaran a la petició de compareixença perquè el partit ‘en té prou’ amb les explicacions que van donar Castells i Nadal aquesta setmana.

Redacció
Redacció 04/06/2010

Jordi Turull: ‘El conseller ha de donar explicacions’

Des de CiU, el diputat de la comissió d’investigació Jordi Turull ha explicat a directe!cat que demanaran la compareixença del conseller Castells perquè doni explicacions sobre la permuta amb el Palau. ‘Nosaltres només ens guiem per la informació publicada a la premsa’, explica Turull, qui afegeix que per això demanaran la documentació necessària per conèixer els detalls del conveni signat entre Millet i Castells, així com els detalls de la permuta.

Segons Turull, Castells ‘ha de donar explicacions sobre la permuta’, i ha d’explicar ‘quin tipus de procediment es va seguir i com és que es va autoritzar aquesta operació’. El diputat de CiU ha criticat que s’autoritzés una permuta que ‘ha fet perdre diners a la Generalitat a canvi d’afavorir el Palau de la Música’, i ha demanat al conseller que expliqui els detalls d’aquest acord.

ERC ‘en té prou’ amb les explicacions de Castells d’aquesta setmana

Malgrat la sol·licitud de CiU, que es registrarà aquest divendres, caldrà que dimarts hi hagi una majoria ponderada de vots en la propera reunió de la comissió d’investigació per autoritzar la compareixença. En aquest sentit, els vots de l’oposició no serien suficients per forçar la compareixença del conseller del PSC, i caldria el suport d’ERC o ICV. Des d’Esquerra els diputats a la comissió han declinat parlar amb directe!cat de les sol·licituds de compareixença, i des del departament de premsa del partit han deixat clar que els republicans en tenen prou amb les compareixences de Castells i de Nadal d’aquesta setmana, malgrat que les explicacions que van donar llavors tractaven de les seves suposades implicacions al cas Pretòria, i no del cas Palau com és el cas de la permuta. Esquerra també registrarà les seves peticions de compareixença aquest divendres.