Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

CiU atura la Llei de Polítiques de Joventut portant-la al Consell de Garanties

El grup de CiU al Parlament ha demanat que el Consell de Garanties Estatutàries emeti dictàmens sobre la Llei de polítiques de joventut i la Llei de l’autoritat de Protecció de Dades de Catalunya. Es tracta de dues lleis que havien de ser debatudes i votades de forma definitiva en el Ple de la cambra catalana d’aquesta setmana, però finalment han hagut de saltar de l’ordre del dia per la petició de la federació nacionalista. Això fa que les lleis no puguin ser aprovades abans de l’aturada per l’estiu, ja que el d’aquesta setmana és l’últim Ple abans de vacances. A més, les lleis només es podrien aprovar aquesta legislatura si hi hagués plens a partir de setembre, un fet que dependrà de quina sigui la data electoral, de manera que la maniobra de CiU podria comportar que les dues lleis no s’acabin aprovant aquesta legislatura.

Redacció
Redacció 28/07/2010

La federació nacionalista ha decidit portar al Consell de Garanties Estatutàries la Llei de polítiques de joventut perquè consideren que l’actual redactat pot anar en contra d’algunes competències ja assumides pel món municipal. Per això, segons fonts de CiU, el grup vol que el Consell de Garanties determini exactament quin és el marc competencial.

Pel que fa a l’Autoritat de Protecció de Dades, CiU creu que la llei entra en contradicció en el procés de nomenament i de cessament del director d’aquest organisme. Segons CiU, per al nomenament es preveu una votació de tres cinquenes parts al Parlament i, en cas de no superar-la, una segona per majoria simple. CiU remarca que aquesta última opció no es dóna en cas d’un cessament, que només es podria fer per majoria de tres cinquenes parts. La federació considera que això no compleix amb el ‘requisit d’igualtat’ per accedir i ser rellevat d’un càrrec que estableixen l’Estatut i la Constitució.