Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

500.000 catalans es connecten a xats d’internet

|

- Publicitat -

L’anonimat d’Internet obre un ventall de possibilitats que l’Observatori s’ha dedicat a analitzar durant tres mesos, utilitzant canals específics de relacions personals i sexuals, d’altres de generals, parlant amb usuaris, amb persones que ofereixen serveis i amb investigadors privats, que cada vegada tenen més casos d’infidelitats relacionats amb la xarxa.

Publicitat

Les dades de l’Observatori d’Internet indiquen que uns 500.000 catalans es connecten de forma habitual en aquests espais de conversa i que la meitat menteixen sobre la seva identitat, ja sigui per seduir als altres o per mantenir-se en l’anonimat. El director de l’Observatori, Francesc Canals, explica que aquestes mentides també serveixen per cometre infidelitats: ‘el mercat de la infidelitat a la xarxa és molt més gran del que imaginem’.

Un de cada 20 usuaris de xats declara que ha estat infidel a la seva parella perquè ha mantingut algun tipus de trobada presencial amb persones que ha conegut a la xarxa. Això vol dir que uns 25.000 catalans utilitzen aquest mitjà de comunicació per cometre les seves infidelitats, alguns ho fan en webs de relacions en general i d’altres en llocs específics per conèixer gent amb finalitats sexuals o, fins i tot, en espais dissenyats per a persones casades.

Aquest augment no ha passat desapercebut pels investigadors privats. El detectiu Enrique de Madrid, que ha aportat la seva experiència a l’informe, explica que han crescut un 20% en els últims anys els casos d’investigacions per infidelitats que han començat a Internet. A la vegada, aquest mitjà també s’ha convertit en una font per aportar proves en les investigacions.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió