Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Centenars de persones protesten per l’apagada de TV3 davant les Corts Valencianes

Centenars de manifestants han reclamat aquest dijous al vespre a les portes de les Corts Valencianes el restabliment de les emissions del canals de la televisió pública catalana al crit de ‘Volem TV3’. Convocats a través de les xarxes socials, els manifestants han demanat la dimissió del president valencià amb consignes com ‘Camps dimissió’ o ‘el president a Picassent!’ (referint-se al municipi que acull una presó). L’acte ha estat acompanyat per desenes de dolçainers i un grup de diables. La policia ha identificat un grup d’assistents que portaven pancartes ja que l’acte no comptava amb autorització. Se’ls ha requerit si eren els organitzadors, fet que els identificats han negat.

Redacció
Redacció 25/02/2011

Pancartes com ‘Volem TV3’, ‘Gürtel no, TV3 sí’, ‘Camps dimissió’, ”Llibertat d’expressió’, Jo també vull eixir a l’APM’ o un explícit ‘Camps, menja’t una merda’ han acompanyat els centenars de manifestants que s’han concentrat a les portes de les Corts Valencianes, a València, per demanar el restabliment dels canals de televisió de la corporació catalana al territori.

L’acte ha estat convocat a través de les xarxes socials per la Plataforma Valenciana Televisió de Catalunya com una ‘quedada d’amics davant les Corts Valencianes per la llibertat’. En paral·lel, i a la mateixa hora, s’havia convocat una concentració de dolçainers. L’acte ha anat concentrant centenars de persones i ha tingut un dels seus punts àlgids quan un grup de diables ha encès la pólvora, iniciant un correfoc.

Aquest no ha estat l’únic acte de protesta d’aquest dijous a València. Al matí, centenars d’estudiants convocats pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans s’ha concentrat a les portes de la facultat de Filologia Catalana per demanar el restabliment de les emissions. Els estudiants de l’escola politècnica Superior de Gandia (Safor) han protagonitzat un acte semblant també aquest dijous.

Aquests mateix vespre hi havia convocades dos concentracions més, a la plaça major de Nules (Plana Baixa) i a la plaça de l’Ajuntament de Pego (Marina Alta). Divendres, Xàtiva (Costera) i Sueca (Ribera Baixa) acolliran noves concentracions en protesta pels talls de TV3 al País Valencià.